Hoezo, vals ?

Er zijn heel veel misvattingen over kunstgras, maar de meest voorkomende en meest hardnekkige is toch wel deze :

 • ” Jamaar, als ik kunstgras leg in mijn tuin, kan ik nooit geen plantjes of boompjes meer zetten. Heel mijn tuin zal doods zijn ! “

Eigenlijk zijn er vier grote mogelijkheden bij het plaatsen van kunstgras, waarbij bij geen enkele de mogelijkheid verdwijnt om achteraf nog wijzigingen aan te brengen. Of in dit geval dus, bomen, bloemen en planten.

 • Kunstgras plaatsen zonder stabilisé.

  De meest simpele oplossing, wanneer gekozen wordt voor aangestampte aarde. Natuurlijk betekent dit wel dat de grond zich zal zetten en vooral verzetten na verloop van tijd. Om deze reden wordt dit praktisch nooit toegepast.

 • Kunstgras plaatsen mét stabilisé mét behoud van aanwezige planten.

  De perfecte oplossing voor wie reeds zijn tuin ingericht heeft, waarbij we alle aanwezige planten en bloemen behouden. Door rondom te planten te werken, worden ze niet beschadigd.

 • Kunstgras plaatsen met stabilisé met borders

  Veel moderne tuinen bestaan uit vlakken, waarbij bloemen en planten door middel van borders gescheiden zijn van het gras. Hier kan het kunstgras perfect vervangen worden door het kunstgras, en hoeft er aan de bestaande inrichting en planten niet geraakt te worden. Makkelijk en simpel !

 • Kunstgras plaatsen met stabilisé en achteraf planten invoegen. 

  Reeds kunstgras in de tuin maar plots de perfecte boom gezien die je eigenlijk graag in het midden van je grasplein zou zetten? Geen probleem! Dankzij de samenstelling van onze stabilisé, kan je deze heel gemakkelijk terug uithalen. Kies de plaats waar de boom komt, let ook op de diameter die je nodig zal hebben, en teken dit af op het kunstgras. Dan kan je beginnen met het kunstgras open te snijden en de nodige stabilisé uit te halen ( gooi ze nog niet weg ! ). Wanneer de boom in de grond zit, kan je er voor kiezen om bovenop de wortels, een laagje stabilisé terug te plaatsen. Zo zorg je ervoor dat de grond gelijk komt met het omliggende gras, én kan je het kunstgras terugplaatsen tot deze exact aansluit aan de boom. Ga je voor een jonge boom, weet dan dat de diameter nog zal toenemen. Het kan dan beter zijn om rondom de boom een klein perkje te laten, die je afzet met een border. Zo krijgt de boom alle plaats om sterk en stevig te groeien.

 

Je ziet, ook kunstgras gaat perfect samen met planten in de tuin. Net zoals bij gewoon gras, hou je best enkele regels in acht.

> Geraak je er niet aan uit of heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Mail ons op info@directgras.be.